Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Yargıtay'ın, Anayasa Mahakemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin eleştiride bulundu. Vekil Sarıgül:" Anayasaya yemin etmiş bir milletvekili olarak Anayasayı korumak yegane görevimdir" dedi.

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürerek yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıtay, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması TBMM’ye yazı gönderilmesine de karar verdi.

Konuya ilişkin eleştiride bulunan Vekil Sarıgül, iktidarın suç işlediğini ifade ederek şunları söyledi:" İktidardan güç alan Yargıtay'ın şirazesi tam anlamıyla kaymış durumda. Öyle ki Anayasal bir suç işlediğini dahi farkında olmadan yargıya fütursuzca müdahale etmeye çalışıyor.

Anayasanın hukuk çerçevesinde aldığı karara itiraz edip, büyük bir gafleye düşerek Anayasadan üstünüm imajı vermeye çalışıyor. Bu anayasa herkese bağlar. Ben anayasaya yemin etmiş bir milletvekili olarak anayasayı korumakla mükellefim.

Bu verdiğimiz mücadele ne mücadelesi biliyor musunuz? Fazilet mücadelesidir. Biz de fazilet mücadelesi vermeye Gazi Meclisimizde devam edeceğiz" dedi.