CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde tedavi gören 33 hastanın baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe gibi şikayetlerle hastaneye geri getirildiğini açıkladı. Bu olayın ardından hastalar çevre illere nakledildi ve 27 Mayıs itibariyle Antalya’da 23, Afyon’da 6, Isparta’da 3 ve Denizli’de 1 hasta tedavi altına alındı. Hastaların 4'ü halen entübe durumda.

Kentte yaşanan bu durum, yurttaşlar arasında endişeye yol açtı. CHP’li Vekil Akbulut, bu olayın Burdur’un ikinci büyük bir sağlık kompleksine ne kadar ihtiyacı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Hasta yakınlarının tedirgin bekleyişi devam ederken, Akbulut, bu olayın vatandaşların Anayasal Sağlıklı Yaşama hakkına erişimlerinde korkulara neden olduğunu ifade etti. Yaşanan bu durumun ardından CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yazılı soru önergesi ileterek olayla ilgili bir dizi soru sordu.

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

1- Gerçekleşen olayla ilgili kullanılan ilaç, malzeme ve cihazların tedarik aşamaları ne şekilde gerçekleşmiştir?
2- Mevcut durumun gerçekleşmesinin sebebi şu ana kadar tam olarak niçin açıklanamamıştır?
3- Diyaliz makinalarının bakımını yapan özel şirketin yapmış olduğu işlemler denetlenmekte midir? Denetleniyorsa nasıl bir yol izlenmektedir?
4- Bundan sonra da kitlesel şekilde yaşanabilecek bu tarz olaylarla ilgili ilimizin sağlık organizasyonu hazır mıdır?
5- Burdur şehir merkezine Eğitim Araştırma Hastanesi veya Tıp Fakültesi yapımı ile alakalı bakanlığınızın başlatmış olduğu çalışma var mıdır?

Kaynak: Haber Merkezi