AK Partiden Burdur Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ve son dönemde basın açıklamalarıyla kamuoyunun dikkatini çeken Mehmet Şimşek, yeni bir basın açıklamasıyla 2024 Mart yerel seçimleri öncesi çıkışını sürdürüyor.

Şimşek yaptığı basın açıklamasında Burdur’un bir değişim süreci içerisine girdiğini belirterek,

“Burdur için doğru soruları sormadan, bunların cevabını bulmadan, Burdur için öngörülen değişim sürecinin sağlıklı bir şekilde başlatılmayacağını belirtti.  

Şimşek, “Bu yüzden vatandaş Mehmet olarak soruyorum:  

-    Burdur’un içme suyu sorunu neden bu zamana kadar çözülemedi? Su sorunu elbette bir gün bu şehrin kapılarını çalacaktı. Bunu biliyordunuz. Bile bile neden oturdunuz? Yıllarca oturduğunuz o koltuklarda.   

-    Vatandaşlarımız her gün Burdur şehir merkezinde trafik çilesini neden yaşamak zorunda kalıyor? Son dönemde trafik alt yapısını iyileştirmek adına hangi projeler hazırlandı da Burdur’un önüne kondu?

-     Çağın gereklerine göre yeni bir imar düzenlemesi yaparak, Burdur’un olası depremlere karşı kentsel dönüşümüyle ilgili neden radikal kararlar alıp, uygulanmadı? Neyi bekliyorsunuz?

-    Bu şehrin refahı ve zenginliği için neden sosyal ve ticari cazibe merkezleri, yaşam alanları inşa edilmedi? 

-    Neden bu şehrin gencine, kadınına umut olacak, toplumsal fayda sağlayacak projeler geliştirip, peşi sıra hayata geçirmediniz?

-    Bu şehrin spor takımlarının Burdur’u Türkiye’nin vitrinine çıkaracak olan daha üst liglerde temsil etmesine neden yeterince katkı vermiyorsunuz? 

-    Bu şehrin alt yapı projeleri neden bir uçtan bir uca  planlanıp, tamamlanmadı? Neyi bekliyorsunuz? 

-    Hizmet üretmek, hizmet etmek bir bayrak yarışıysa, neden devir alınan noktadan Burdur’u daha üst sıralara çıkaramadınız? 

Burdur’un tüm bu sorunlarına çözüm üretmek yerine bahaneler üreterek,
kavga ederek, günü kurtaranlar şunu iyi bilmeli ki; sizin büyük Burdur hayaliniz olmayabilir ama bizim büyük bir Burdur hayalimiz var. Burdur sahipsiz değildir, Burdur sevdalıları vakti zamanı geldiğinde bu değişimi yapabilecek iradeye de kudrete de sahiptir. Kimsenin şüphesi olmasın “Vakit geldi, Değişim başlıyor” dedi.