2024 yılı orman yangınları ile mücadele hazırlıkları kapsamında gerçekleşen toplantı, İçisleri Bakanı Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı tarafından yapılan basın bilgilendirmesi  ile başladı.

Screenshot 3-10

Basın açıklamasının ardından Orman Yangınlarıyla Mücadele Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının ilk oturumunda Orman Genel Müdürü  Bekir Karacabey tarafından orman yangınlarıyla mücadeleyi kapsamlı sekilde anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Screenshot 4-14

Sunum sırasında Antalya'da yapılan orman yangını tatbikatı da canlı olarak takip edildi. Tatbikatta orman yangınlarının sevk ve idaresi hakkında bilgiler de verildi.

Screenshot 2-1

Tatbikatın devamında Yangın Karar Destek Sistemi ile bir yangın simüle edilerek, yapay zekâ tabanlı yangınla mücadele hakkında da bilgiler verildi. Yapılan basın açıklaması ile toplantının ilk oturumu sona erdi.

Screenshot 5-6

Toplantı Orman Genel Müdürlüğünde gerçekleşen 2. Oturumla sona erdi.

Toplantıya başta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olmak üzere, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, AFAD Başkanı Okay Memiş, yangına hassas olan 23 ilin valileri ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, ilgili kurum yöneticileri katıldı.

Screenshot 1-6