Aileden Gelen Miras:

Yahya Ülker, 1994 yılında İstanbul'da, Ülker Holding'in kurucusu Sabri Ülker'in oğlu Murat Ülker ve Betül Ülker çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailenin iş geleneğini sürdüren Yahya Ülker, 2016 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Kariyer Yolculuğu:

Eğitimini tamamladıktan sonra Yahya Ülker, birikimlerini yurt dışında da geliştirmeye başladı. Londra ve İsviçre'de bankacılık ve bisküvi üretimi alanlarında çeşitli kuruluşlarda çalıştı. Bu tecrübeler, ona global bakış açısı ve farklı sektörlere dair bilgi kazandırdı.

Yıldız Holding'e Dönüş:

2018 yılında Yahya Ülker, aile şirketine adım attı. Yıldız Holding'in inovasyon şirketi Northstar Innovation'da görev alarak, üniversite-sanayi iş birlikleriyle geleceğe yatırım yapan projelerde yer aldı.

Yahya Ulker 1031X641

Girişimcilik Ruhu:

Yahya Ülker'in girişimci ruhu da oldukça gelişmiş. 2019 yılında kurduğu Yıldız Ventures ile holdingin stratejik hedeflerine katkı sağlayacak girişimleri destekliyor ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunuyor.

Güncel Görevleri:

Yahya Ülker şu anda Yıldız Holding'de Dönüşüm ve Teknoloji Lideri olarak görev yapıyor. Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden Şok Marketler'de de E-Ticaret Lideri pozisyonunda çalışıyor.

Sadece İşle Sınırlı Değil:

Yahya Ülker, iş hayatındaki başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de katkıda bulunuyor. Türkiye'deki melek yatırımcı ağı Q Angels'ın kurucu üyesi olan Ülker, Endeavor Türkiye'de Startup Mentorluğu ve DEİK'te Dijital Teknolojiler İş Konseyi üyeliği gibi görevler de üstleniyor. 2024 yılında ise Yenibirlider Derneği Yönetim Kurulu'na yeni üye olarak seçildi.

Editör: Haber Merkezi