Sağlık turizmi, küresel çapta hızla büyüyen bir sektör ve Türkiye bu alanda önemli bir ivme kazanıyor. 2023 yılında elde edilen 2,3 milyar dolarlık gelir, bu başarının somut bir göstergesi olarak kabul ediliyor. TPRECD üyesi Op. Dr. Ebru Şen, Türkiye'nin sağlık turizmindeki bu başarısının, uluslararası alanda tanınan yüksek kaliteli sağlık hizmetlerinin bir yansıması olduğunu vurguluyor. Ayrıca, Heal in Türkiye portalı üzerinden faaliyet gösteren 175 kurumun bulunması ve başvuruların artması, ülkemizin sağlık turizmi alanındaki popülerliğini ve tercih edilirliğini gösteriyor.

Turkiye Saglik Turizmi

"Bu yılki hedef 4 milyar doları aşıyor"

2022'de 1,9 milyar dolar olan sağlık hizmet ihracatından elde edilen gelir, 2023'te ülkeye gelen 1,4 milyon sağlık turisti sayesinde 2,3 milyar dolara ulaştı. Dr. Şen, "Sağlık turizmi, ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlıyor ve bu alanda yapılan yatırımların meyvelerini topluyoruz. Bu yıl sağlık turizminde 4 milyar dolarlık bir hedef koymak, oldukça gerçekçi görünüyor" dedi.

"Türkiye, Küresel Sağlık Turizminin Merkezi Olma Yolunda İlerliyor"

Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründeki markasının güçlenmesi ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünün artırılması için yapılan çalışmaların önemine değinen Dr. Şen, bakanlık destekleriyle düzenlenen ticaret heyetleri ve fuar katılımlarının bu başarıdaki önemli etkisine vurgu yaptı.

Türkiye’nin küresel sağlık turizmindeki payının ve katma değerinin artırılması için sektör paydaşlarıyla koordineli çalışmaların sürdüğünü belirten Dr. Şen, “Ülkemiz, küresel bir merkez olma hedefine doğru kararlı adımlarla ilerliyor” şeklinde konuşarak açıklamalarını tamamladı.

Ebru Sen

"Türkiye, Sağlık Turizminde Dünya Sıralamasında 7. Sırada"

Bakanlık desteğiyle hayata geçen, Türkiye'nin sağlık turizmi sektöründeki markasının ve tanıtım stratejisinin yüzü olan "Heal in Türkiye" internet portalında 175 kurumun yer aldığı ve başvuruların arttığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye'nin, uluslararası kabul gören akreditasyonuna sahip 40 sağlık kuruluşuyla medikal turistlerin tercihlerine olumlu katkı sağladığı vurgulandı. Özellikle Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Birleşik Krallık, Rusya ve diğer birçok ülkeden sağlık turistlerinin Türkiye'yi tercih ettiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi