Depremden etkilenen illerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kalıcı konutların inşasına başlanmış ve çalışmalar hızla devam ediyor.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 15-17 Kasım 2023 tarihleri arasında Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te incelemelerde bulundu. Bulut, depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek, konutların yılsonuna kadar tamamlanacağının müjdesini verdi.

Adıyaman'da incelemelerde bulunan Bulut, Örenli Mahallesi'nde yapımı devam eden konutların şantiyelerini ziyaret etti. Bulut, burada hak sahibi vatandaşlara evlerini gezdirdi. Adıyaman'da ayrıca Akpınar ilçesinde teslime hazır hale gelen köyevlerini de ziyaret etti.

Kahramanmaraş'ta da birçok şantiyeyi inceleyen Bulut, son olarak Azerbaycan Mahallesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti tarafından inşa edilecek konutların şantiye alanını inceledi.

Gaziantep'te ise Islahiye'de teslime hazır hale gelen konutları inceleyen Bulut, Nurdağı'nda yapımı tamamlanma aşamasına gelen köyevleri ile Güneyşehir'de bulunan şantiye alanlarını inceledi.

Toki̇ Tarafından İnşa Edilen Kalıcı Konutlar Hızla Tamamlanıyor

Gaziantep ziyaretleri kapsamında şantiyelerde çalışan işçilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Bulut, burada yaptığı konuşmada, "Esas zahmeti çeken, esas ürünü ortaya çıkartan buradaki arkadaşlar. Bizler her ne kadar bir programı yönetiyorsak da eseri ortaya çıkaran tüm arkadaşlara; sıvacısına, kalıpçısına, demircisine, boyacısına, mekanikçisinden elektrikçisine kadar burada çalışan her bir arkadaşımızın her bir kardeşimizin büyük bir emeği var. Biz bu emeğe saygı duyuyoruz. Dolayısıyla bu süreçte hakkınız ödenmez. Hepinize hepinizden Allah razı olsun." dedi.

Daireleri de inceleyen Bulut, projelerin tüm detaylarına bakılmasını ve gözden kaçırılmış bir şey varsa müdahale edilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: "Konutları vatandaşlara teslim ettikten sonra vatandaş tadilat yapmasın. Tüm dairelerimi kendimiz oturacak şekilde eksiksiz yapalım."

Başkan Bulut, yüklenicilerle yaptığı konuşmada yerelden istihdam sağlanmasını ve yerelden malzeme kullanılmasını söyledi. Kahramanmaraş'taki şantiyede çalışanların yüzde 70'inin yerelden olduğunu öğrenen Bulut, "Sözde değil işin özünde de bunun böyle olduğunu bilerek konuşmak insana mutluluk veriyor. Yerelden istihdam sağlıyor musunuz sorusunu duyduğum zaman yüzde 70'ini yerelden sağlıyoruz diyebildiğim için bunu her platformdan ifade edebiliyorum. Bütün müteahhitlerimiz istihdam yönünden bölgeye katkı sağlıyorlar diyebiliyorum." dedi.