Saç, yağ, sabun kalıntıları, yiyecek artıkları gibi maddeler tıkanıklığa neden olabilir. artıkları gibi maddeler tıkanıklığa neden olabilir.

Tıkanan lavaboyu açmak için kullanılabilecek birçok yöntem vardır. Bu yöntemler, tıkanıklığın nedenine ve derecesine bağlı olarak değişebilir.

Karbonat ve sirke yöntemi: Bu yöntem, en basit ve en etkili yöntemlerden biridir. Bir bardak karbonatı lavabo giderine dökün. Ardından bir bardak sirkeyi gidere dökün. Karbonat ve sirke köpürmeye başlayacaktır. Köpürme durduktan sonra 30 dakika bekleyin. Ardından kaynar su dökün. Bu işlem, çoğu tıkanıklığı açmak için yeterli olacaktır.

Tuzak tel yöntemi: Bu yöntem, daha büyük tıkanıklar için kullanılır. Tuzak teli, lavabo giderine takılan bir teldir. Tuzak teli ile tıkanıklığa neden olan maddeleri giderden çıkarmaya çalışabilirsiniz.

Tıkanan Lavabolar En Kolay Nasıl Açılır (2)

Pompa yöntemi: Bu yöntem, özellikle saç tıkanıklıkları için etkilidir. Pompayı lavabo giderine takın ve sıkıca bastırın. Pompayı birkaç kez çalıştırın. Bu işlem, saç tıkanıklığını açmaya yardımcı olacaktır.

Kimyasal lavabo açıcı yöntemi: Bu yöntem, son çare olarak kullanılmalıdır. Kimyasal lavabo açıcı maddeler, tıkanıklığa neden olan maddeleri eritmeye yardımcı olur. Ancak bu maddeler, gider borularına zarar verebileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.

Lavabolarınızı açarken eldiven ve gözlük takın, kimyasal lavabo açıcı kullanıyorsanız talimatları dikkatlice okuyun. Lavabo tıkanıklığını giderdikten sonra gidere bir süzgeç takın. Bu, gider borularına yabancı maddelerin girmesini engellemeye yardımcı olacaktır.