Yeşil Sol Parti, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için TBMM Genel Kurulu'na grup önerisi getirdi. Öneride, emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkarılması talep edildi. Öneriye, AKP ve MHP'li milletvekilleri ret oyu verdi.

Önerinin gerekçesini açıklayan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP iktidarı döneminde emeklilerin en çok mağdur olan kesim olduğunu söyledi.

Milletvekili Ali Bozan ;

"Şu anda Türkiye'de kaç milyon emekli yaşıyor haberiniz yok. Bu ülkede 15,9 milyon emekli yurttaş yaşıyor. En az 9 milyon tanesi 7 bin 500 lira maaşla geçinmeye çalışıyor. Sarayın bu konuda fikri nedir? Yoksa sarayın yerel seçim hamlesini mi bekliyorsunuz? Şu anda sizin grubunuzda emekli maaşıyla geçinemiyoruz diyen milletvekili var. Bu halde siz 7 bin 500 lira maaş alan insanların geçinmesini bekliyorsunuz" dedi.

Saadet Partisi ve İYİ Parti grupları da öneriyi desteklediklerini belirterek, emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Grubu adına konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Avrupa'nın en düşük emekli aylığını alan ülke Türkiye. Hem euro bazında hem alım gücü anlamında en düşük aylığı alan emekli Türkiye'de" dedi.

Önerge, AKP ve MHP'li milletvekillerinin ret oyu ile reddedildi.