Yetkililer, en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce evin hasar gördüğünü ve binlerce kişinin etkilendiğini açıkladı.

Şiddetli yağışlar nedeniyle başkent Colombo'nun yaklaşık 130 kilometre güneyindeki Galle bölgesinde toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması nedeniyle bir ev yıkıldı ve bir kişi hayatını kaybetti.

Şiddetli yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde okullar kapatıldı. Ayrıca bölgede çamur kaymaları ve ağaç devrilmeleri de yaşandı.

Sri Lankalı yetkililer, 5 kişinin şiddetli fırtınanın etkisiyle hareket halindeki bir otobüsün üzerine ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Otobüsün üzerine ağacın devrilmesi sonucu 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Afet Yönetim Merkezi, sel ve toprak kaymalarının 12 ilçede yüzlerce evin hasar gördüğünü, bin 473 ailenin geçici barınaklara yerleştirildiğini ve 50 binden fazla kişinin etkilediğini açıkladı.

Yetkililer, şiddetli yağışların devam etmesi nedeniyle sel ve toprak kayması riskinin devam ettiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.