Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini yüzde 25'e yükseltti. Piyasada ortalama beklenti 250 baz puan iken bugünkü artış 750 baz puan olarak gerçekleşti.

Dolar/TL kuru, faiz artışı açıklamasının ardından yüzde 2 düşüşle 26,65'e geriledi. Banka haziran ayında faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15'e yükseltmişti. Temmuz ayında yapılan 250 baz puanlık artışla birlikte toplamda son iki ayda 900 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirildi.

Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı

Temmuz'da yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 47,83, ENAG'a göre yüzde 122,88 olarak kaydedildi.
Merkez Bankası, enflasyon tahminlerini yükselterek bu yıl sonu için yüzde 58, 2024 sonu için yüzde 33 olarak revize etti.
Politika faizi yüzde 17,5'ten yüzde 25'e yükseltilerek parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verildi.
Yakın dönemdeki göstergeler enflasyonun yükseliş eğiliminde olduğunu gösterdi, bu durumu güçlü iç talep, maliyet baskıları, hizmet enflasyonundaki katılık ve vergi düzenlemeleri etkiledi.

Tüm Burdurlular burada ->  İNSTAGRAM SAYFASI  -  FACEBOOK GRUBU

Merkez Bankası, politika faizini enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak şekilde belirleyeceğini ve parasal sıkılaştırmayı gerektiği ölçüde uygulayacağını açıkladı.Makro ve mikro ihtiyati çerçeve sadeleştirilerek, piyasa mekanizmalarının işlevselliği artırılacak ve makro finansal istikrar güçlendirilecek.

Enflasyon ve ana eğilime dair göstergeler yakından izlenecek, Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamak için gereken tüm araçları kullanmaya devam edecek.

Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacak.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ - GAZETEBU ANASAYFA

Editör: Haber Merkezi