40 gün sonra bedava doğalgaz uygulamasının sona ereceği belirtildi. Ancak, doğalgaz desteği kime verilecek ve hangi şartlar gerekiyor? İşte tüm detaylar...

Türkiye genelinde 81 ilde uygulanan, 25 metreküpe kadar bedava doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Ancak, Bakanlık tarafından sağlanan doğalgaz destek ödemeleri devam ediyor. Bu ödemeler için vatandaşların sürekli başvuruda bulunmasına gerek yoktur, ödemeler doğrudan hak sahiplerinin hesaplarına yapılıyor

3671290 444D1A08Ee5F8933Ffea8Abf59A4Eb5A 640X640

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin başladığını ve hak sahibi 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne başvurular, Aralık 2023'te e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Destek ödemeleri 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Emekliler Dikkat 3 Bin Tl Hesaplara Yatiyor1

Doğal gaz desteği nereden ve nasıl yapılır?

Ev sahibi ya da kiracı olmanız fark etmeksizin doğalgaz desteği için başvuru yapılıyor. Başvurunuzun onaylanmasının ardından, ikamet ettiğiniz haneye ait faturalarınızı ödeme birimlerine ibraz edilmesi gerekmekte.

Doğalgaz destek ödemeleri hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "8 aylık belirlenen ve ilden ile değişkenlik gösteren tutarlar aylık olarak hesaplanırken iki ayda bir ödenek ayırıyoruz. Söz konusu vatandaşlarımız doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz etmeleri suretiyle desteğimizden yararlanabilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bağkur Emeklileri (1)

Doğal gaz desteğini kimler alabilir?

Düzenli Doğalgaz Tüketim Desteği Programı'ndan hanelerin faydalanabilmesi için aşağıdaki şartlar gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olmak.
  • e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunmak.
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe veya belde de ikamet etmiş olmak.
  • İkamet adresinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunmak.
  •  Hakkında ilgili sosyal yardımlaşma derneğince hak sahipliği kararı verilmiş olmak.

Bu şartları birlikte sağlayan haneler, Düzenli Doğalgaz Tüketim Desteği Programı'ndan faydalanabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi