Ticaret Bakanlığı'nın son adımları, ikinci el otomobil fiyatlarında %10-15 oranında bir düşüşe neden oldu. Ayrıca sıfır otomobillerde bayilerde bulunurluk sorununun çözülmesiyle birlikte, krediye erişimde yaşanan zorluklar da hafiflemeye başladı. Bu gelişmelerin ardından, otomobil sektöründe daha önce her ay düzenlenen kampanyalar da geri dönmeye başladı.

citroen

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, bazı otomobil markaları, 180 bin TL'ye kadar indirimler sunarken, 250 bin TL'ye kadar olan araçlar için 12 ay boyunca faizsiz kredi imkanı sağlıyorlar. Kayıt dışı ticaret amacıyla otomobil alan kişilerin siparişlerini iptal etmeleri, gelecek aylardaki siparişlerin öne çekildiği anlamına geliyor. Sektör temsilcileri, bu taleplerin karşılandıktan sonra sıfır araç satış adetlerinde düşüş yaşanabileceğini ve sıfır otomobil kampanyalarının daha da hızlanabileceğini vurguluyorlar.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, otomotiv sektöründe indirim ve takas kampanyalarının başladığını belirtti ve şunları ekledi:

Birçok marka indirim ve takas kampanyalarına geçen ay başladı. Bence bunun devam edip etmeyeceği arz talep dengesiyle alakalı. Arz, talebi fazlasıyla karşılamaya başladığında ve markaların elinde stoklar yavaş yavaş çoğaldığında bunları satabilmek için birtakım kampanya yapacaklarını düşünüyorum. Biz de Tucson modelimizde bir kampanya yaptık ve önümüzdeki ay da farklı kampanyalar yapabiliriz

toyota

Toyota'da 120 bin TL'ye varan indirim

Toyota'nın son açıklamasına göre, bir dizi cazip fırsat sunarak otomobil almayı daha erişilebilir hale getiriyor. Corolla Sedan, Corolla Cross Hybrid, Yaris Cross, Hilux ve Toyota C-HR gibi modellerde yüzde 0 faiz veya nakit indirim seçenekleri sunuyor.

Corolla Sedan için özellikle dikkat çekici avantajlar sunuluyor. Bu model 180 bin TL'ye kadar avantajlı fiyatlarla sunulurken, 250 bin TL'ye kadar olan bir fiyat için 12 ay vadeli yüzde 0 faizli kredi seçeneği de sunuluyor.

Toyota, aynı cazip teklifleri Corolla Cross Hybrid, Yaris Cross ve Hilux modellerinde de sunuyor. Bu modeller için 250 bin TL'ye kadar olan fiyatlar için 12 ay boyunca faizsiz kredi fırsatı sunuyor, böylece sıfır kilometre araçlara daha kolay erişim sağlanıyor.

Toyota C-HR ise ekim ayında 120 bin TL'ye varan nakit indirimlerle 1 milyon 467 bin 400 TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Ayrıca, Corolla modelinde olduğu gibi 250 bin TL'ye 12 ay vadeli yüzde 0 faizli kredi seçeneği de bulunuyor.

Nissan da Ekim ayında cazip teklifler sunuyor. Qashqai ve X-Trail modellerinde 125 bin TL'ye kadar indirimler ve faizsiz kredi fırsatları mevcut. Ayrıca, e-POWER modellerinde de indirimler sunuluyor.

nissan

12 ay vadeli yüzde 3.29 faiz fırsatı

Citroen, Opel, Ford ve diğer otomobil markaları da sıfır araç almak isteyenlere çeşitli fırsatlar sunuyor. Citroen, yüzde 1,99 ve yüzde 1,75 faiz avantajlarıyla dikkat çekiyor. Opel'in binek modellerinde 300.000 TL için 12 ay vadeli yüzde 1,99 faiz fırsatı sunuluyor. Kia ise Picanto, Stonic, Ceed SW ve diğer modellerinde 12 ay vadeli yüzde 3,29 faiz imkanı sunuyor.

Renault ve Peugeot da kampanyalarıyla otomobil almayı düşünenleri cezbetmeye çalışıyor. Fiat, Fiorino Combi modelini benzinli motor seçeneği ile 563.900 TL'den satıyor ve Eylül ayı boyunca bu aracı satın alanlara özel 15.000 TL'lik indirim uyguluyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin