28 Aralık 2021'de Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Hacılar köyünde kaybolan 59 yaşındaki inşaat işçisi Metin Özalp'in cesedi, 31 Aralık'ta dere kenarında bulundu. Olayın ardından Metin Özalp'in 25 yıllık eşi olan 54 yaşındaki Mürüvet Özalp gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı. Mürüvet Özalp, eşini çıkan bir tartışma sırasında başına odunla vurarak öldürdüğünü ve ardından cesedini el arabasıyla dereye attığını itiraf etti.

Bu olayın ardından Mürüvet Özalp'e "Eşi kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğunu ve cezai ehliyetinin bulunduğunu belirten Ankara Adli Tıp Kurumu raporunu dikkate aldı. Özalp'in suçun sabit olduğunu ancak olayı haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle indirim uygulayarak sanığı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme karşısına çıkan Özalp sistematik biçimde şiddet gördüğünü ve ölümle tehdir edildiğini söyledi. Öazlp, "Kocam beni sürekli döverdi. Beni başka kadınlarla aldatırdı. Olay günü sedirin altından çıkarttığı tabanca ile beni öldürmek istediğini söyledi.

Ben de kendimi korumak için kafasına odunla vurup öldürdüm. Sonra da el arabasıyla taşıdığım cesedi dereye attım. Vereceğiniz karara razıyım. Kararı, mahkemenin yüksek vicdanına bırakıyorum” dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin