Manuel Çıtak, uzun yıllardır kent yaşamı, portre, çevre gibi farklı fotoğraf sanatı alanlarında eserler üreten bir sanatçı olarak tanınıyordu. Sanatçının ilk kişisel sergisi "islomania," 12 Mayıs 2022 tarihinde sanatseverlerle buluşmuştu.

2015 yılında, Manuel Çıtak, Medyascope'un kuruluşunda önemli bir rol üstlendi ve İstanbul Sanayi Mahallesi'nde bulunan fotoğraf stüdyosunu Medyascope'a tahsis etti. Çıtak, yakın zamana kadar Medyascope'un ortaklarından biriydi.

Manuel Çıtak kimdir?

Manuel Çıtak, 1962 yılında Malatya'da doğdu. Eğitimini İstanbul'daki Saint Michel Lisesi'nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Bölümü'nde eğitim aldı. Üniversite yıllarında Türkiye'nin farklı bölgelerini gezerek fotoğraf çekmeye başladı ve özellikle insan ve portre çalışmalarına odaklandı. Çıtak'ın eserleri, bağımsız basın kuruluşlarının yanı sıra çeşitli dergi, gazete ve kitaplarda yayımlandı.

Manuel Çıtak, 1994 yılında "Madenciler" ve 1996 yılında "Kilyos Panoramaları" gibi belgesel fotoğraf çalışmaları gerçekleştirdi. Çıtak'ın bu çalışmaları, ilk kişisel sergisi olan "islomania"da sanatseverlerle buluşmuştu.