Böylelikle sahiplenilen hayvanın sokağa terketmenin önüne geçilirken, hayvanını geri almayan kişilere 6 bin liraya yakın ceza yazıldığı bildirildi.
Son dönemde sokak hayvanlarının saldırıları sonucu yaralanma olaylarının artması, özelikle sahipsiz köpekleri yeniden gündeme getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Antalya’da yaşayan sokak hayvanları bu merkeze getirilerek takılan mikroçiple kayıt altına alınıyor.

Bu çip sayesinde sokak hayvanlarına uygulanan her türlü işlem ve hayvanların fiziksel özellikleri sisteme kayıt ediliyor. Veteriner hekimler tarafından hayvanların deri altından takılan enjeksiyon yoluyla takılan mikro çip ile seri numarası alan her hayvanın kaydı sisteme yapılıyor ve bir nevi kimlik numarası oluyor. Sahiplendirme bölümüne alınan bu canlar, yeni sahiplerini bekliyor.

Hayvanseverler tarafından sahiplenilen bu canların, böylelikle kolay kolay sokağa terkedilmesinin önüne geçiliyor. Çipli şekilde sokakta bulunan köpek genelde sahipleri tarafından geri alınırken, almayanlara 6 bin liraya yakın cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Kaynak: İHA (İhlas Haber Ajansı)