Sağlık Bakanlığı, merkez teşkilatına büro personeli alımı yapacak. Bu alımlar kapsamında kameraman, grafiker, programcı ve büro personeli pozisyonları için başvurular başladı. Başvuru şartları şu şekilde:

Büro Personeli:

  • Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar ve Kontrol, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri lisans programlarından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir programdan mezun olmak gerekiyor.

Kameraman:

  • Radyo, Sinema ve Televizyon alanlarından lisans programlarından mezun olmak ya da buna denk kabul edilen bir programdan mezun olmak gerekiyor.
  • En az 1 yıl kameraman veya kameraman yardımcısı olarak çalışmış olmak ve bunu belgelemek gerekiyor.

Grafiker:

  • Grafik Sanatları, Grafik Tasarım gibi lisans programlarından mezun olmak ya da buna denk kabul edilen bir programdan mezun olmak gerekiyor.

Programcı:

  • Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama gibi önlisans programlarından mezun olmak ya da buna denk kabul edilen bir programdan mezun olmak gerekiyor.

Genel başvuru şartları arasında 18 yaşını doldurmuş olmak ve başvurulan sınav yılı itibariyle 35 yaşını geçmemiş olmak bulunuyor. Başvurular e-Devlet üzerinden 20 - 24 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılabilir.