Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, TOKİ'nin eliyle Rize'de 3,742 konutun tamamlandığını ve 1,157 konutun yapımının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, Rize'de bir dizi önemli projenin de tamamlandığını ve hizmete gireceğini belirtti.

Rize'de 64 Milyar Liralık Yatırım Sezonu

Erdoğan, bu açılış töreninde Rize'deki sağlık tesislerinin sayısının arttığını, şehir hastanesi ile Güneysu ve Çayeli Devlet Hastanelerinin ihale süreçlerinin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Güneysu Millet Bahçesi'nin tamamlandığını ve İyidere Millet Bahçesi'nin inşaatının devam ettiğini vurguladı. Rize, Çayeli ve Pazar'da daha fazla millet bahçesi projelendirme çalışmalarının sürdüğünü de dile getirdi.

Erdoğan, 29 sağlık tesisini tamamlayarak hizmete sunduklarını dile getirerek, 

"Şehir hastanemiz ile Güneysu ve Çayeli Devlet Hastanelerimizin ihale süreci şu anda devam ediyor. Çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 1157 konutun yapımına devam ediyoruz." dedi.

Erdoğan, kentsel dönüşümün bir parçası olarak Rize merkezindeki Çarşı Mahallesi'nde 404 ofis ve 133 iş yeri, altyapı ve çevre düzenlemesinin tamamlandığını belirtti. Ayrıca, Salarha, Fener Mahallesi ve Ayder'deki konut ve tesis projelerinin tamamlandığını açıkladı.

Rize'de 64 Milyar Liralık Yatırım Sezonu (1)

Tamamlanan yatırımların hizmete gireceğini söyleyen Erdoğan,

 "Eğitimde 3 anaokulu, bir imam hatip ortaokulu, üniversitemizin çeşitli yatırımlarının resmi açılışını inşallah buradan yapıyoruz. Rize merkezindeki Çarşı Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşümle 404 ofis ve 133 iş yeri, altyapısı ve çevre düzenlemesiyle tamamlandı."

Geçen günlerde ihalesi yapılan toplam 36,7 kilometre uzunluğundaki Ayder Yolu Projesi'nin de en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

 "İhale bedeli 3,5 milyar lira olan bu önemli yatırımın temel atmasını biraz sonra canlı bağlantıyla gerçekleştireceğiz. Ayrıca bugün Rize Pehlivantaşı Kalkandere Yolu'nun 3 kilometrelik kesiminin resmi açılışını yapıyoruz. Müyesser Kart Huzurevi, Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeşitli cami ve Kuran kursu inşaatları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın güreş salonu ve kamp eğitim merkezi, 16 semt sahası, Çayeli Spor Salonu tamamlandı. Bu yatırımların resmi açılışını da buradan icra ediyoruz.”

Erdoğan, ayrıca Müyesser Kart Huzurevi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli cami ve Kuran kursu inşaatları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın güreş salonu ve kamp eğitim merkezi, 16 semt sahası, Çayeli Spor Salonu gibi projelerin tamamlandığını açıkladı.

Rize'de 64 Milyar Liralık Yatırım Sezonu (2)

Tören sonunda Erdoğan, yapılan yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu ve yatırımlarda emeği geçenleri tebrik etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut da törene katıldı.