Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, 12 kaynakçı (oksijen ve elektrik), 69 makine bakımcı ve 14 makine teknisyeni (motor tamircisi) olmak üzere toplamda 95 işçi alımı yapacak.

Kurumun ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TCDD'nin çeşitli iş yerlerine belirsiz süreli sözleşmeyle alınacak işçiler arasında kaynakçılar, makine bakımcıları ve makine teknisyenleri bulunuyor.

İş gücü talepleri, KPSS şartı aranmaksızın 23 Şubat tarihine kadar Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) yayımlanacak. Adaylardan istenen şartlar arasında, belirtilen meslek kodlarında en az 3 yıl çalıştığını karekodlu SGK tescil ve hizmet dökümüyle belgelemeleri ve gerekli çalışma belgelerine sahip olmaları bulunuyor.

Başvuruda bulunacak adayların 36 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Alımı yapılacak işçiler, Kocaeli, Ankara, İzmir, Sivas, Malatya, Adana, Çankırı ve Afyonkarahisar illerinde görevlendirilecek.

Başvuruların ardından adaylar, noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi öncesi belgelerini 22 Mart tarihine kadar TCDD'nin İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'na teslim etmeleri gerekmektedir. Tüm duyurular TCDD'nin resmi internet sitesinde yer alacak.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin