Rekabet Kurulu, META'nın Facebook, Instagram ve WhatsApp verilerini birleştirerek rekabeti bozduğunu belirleyerek Threads uygulaması hakkında geçici tedbir kararı aldı. Günlük idari para cezasını da durduran Kurul, META'ya 335 milyon 730 bin 707 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, META'nın, Avrupa Birliği'ndeki kullanıcılar için getirilen "profilsiz kullanım" önerisini sunarak geçici tedbir kararına uyma girişiminde bulunduğunu ancak bu önerinin endişeleri giderecek düzeyde olmadığı için kabul edilmediğini bildirdi.

Rekabet Kurumu

Rekabet Kurulu, Threads'in Türkiye'deki kullanımına son verilmesi için bir karar almadı, ancak META hakkında soruşturma başlatıldı. Kurul, META'nın dijital pazarlardaki rekabet ihlallerine karşı ciddi tedbirler alınması gerektiğine karar vererek, Threads ve Instagram arasındaki veri birleştirme davranışının geçici olarak engellenmesini sağladı. Ayrıca, META'ya günlük idari para cezası uygulanmasına son verilerek, 335 milyon 730 bin 707 TL idari para cezası kesildi.

Lead 281020212114 86158