Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kutlamalara katılmak üzere Malazgirt'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce kişinin doldurduğu alanda yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı vizyonuna vurgu yaptı.

Erdoğan, "Malazgirt Zaferi, sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda bir medeniyet mücadelesidir. Bu zafer, Türk milletinin Anadolu'da yeniden doğuşunun ve yükselişinin sembolü olmuştur. Bizler de Malazgirt ruhuyla, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye kararlıyız." dedi.

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın, "güçlü, müreffeh, demokratik ve özgür bir Türkiye" hedefi üzerine inşa edileceğini söyledi. Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı, sadece Türkiye'nin değil, tüm insanlığın refahı için bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmayacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması, Malazgirt'te büyük bir coşkuyla karşılandı. Vatandaşlar, Erdoğan'ı alkışlar eşliğinde selamladı.

erdogan malagirt dua

"Türkiye Yüzyılı'nı gençlerimizle adım adım inşa edeceğiz"

Erdoğan şöyle konuştu:

"Biz Türkiye Yüzyılı'nı gençlerimizle adım adım inşa ederken onların yapabileceği tek şey ortaya çıkan zafer anıtını seyretmek olacaktır. Allah'ın izniyle bu topraklarda Alparslanlar, Çağrılar, Ertuğrullar, Muratlar, Fatihler, Süleymanlar, Yavuzlar, Mustafa Kemaller, Nene Hatunlar, Hayme Ananlar, Şerife bacılar eksik olmayacak. Dolayısıyle Türkiye Yüzyılı'nın önüne de geçilemeyecektir. Malazgirt Ruhu işte budur. Gençlerimize tarih boyunca bizi zor duruma düşürenin düşmanın gücü olmadığını hatırlatmak isterim. Biz hep içerden aldığımız darbelerle sarsıldık. Millet olarak bizi tehdit eden sıkıntıları sadece birliğime beraberliğimize halel geldiğinde yaşadık. Her fırsatta ne diyoruz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyoruz. Mankurtlara rağmen bunu başaracağız."

Tüm Burdurlular Burada ->  INSTAGRAM SAYFASI  FACEBOOK GRUBU

GÜNDEM HABERLERİ - GAZETEBU ANASAYFA