Kanal D ekranlarında merakla beklenen Taş Kağıt Makas dizisi, 28 Şubat Çarşamba akşamı izleyicilerle buluştu. Uğraş Güneş'in kaleme aldığı senaryosuyla dikkat çeken dizinin yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan oturuyor. Başrollerinde Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven ve Hande Ataizi'nin yer aldığı dizi, unutkan bir baba ile sıra dışı bir hafıza yeteneğine sahip oğlunun hikayesini anlatıyor.

Dizi, haklının güçlü olmadığı bir düzende geçen hikayeyi ekrana taşıyor. Taş Kağıt Makas, izleyicilere adaletin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Özellikle Ekin Koç ve Serra Arıtürk'ün canlandırdığı karakterler arasındaki ilişki, dizinin en dikkat çeken yanlarından biri.

Dizinin ilk bölümü, Taş Kağıt Makas konusu ve oyuncu kadrosuyla dizi severlerin gündeminde yerini aldı. MF Yapım imzalı dizi, her hafta Çarşamba günleri Kanal D ekranlarında yayınlanacak. Dizinin çekim yerleri ise İstanbul'un çeşitli semtlerinde gerçekleştirildi.

TAŞ KAĞIT MAKAS DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Tas Kagit Makas 1

Ekin Koç, Serra Arrıtürk, Ozan Güven ve Hande Ataizi'nin başrollerinde yer aldığı Taş Kağıt Makas dizisi, gecekondu mahallesinde yaşayan Umut'un babası Rıza'nın (Bülent Seyran) suçsuzluğunu kanıtlamak için verdiği adalet savaşını ekranlara taşıyor.

Umut, olağanüstü bir hafıza yeteneğine sahiptir ve yaşadığı her anı en küçük ayrıntısına kadar hatırlayabilir. Babasının masum olduğunu kanıtlamak için verdiği savaşta bu süper hafızasını kullanır. Alev, belediye otobüsünde Umut'la tanışan ve babası için sürdürdüğü adalet arayışında ona destek olan bir karakterdir.

Harun, parlak zekası ve biat ettiği derin yapıyla Umut'un karşısında yer alırken, Fecir ise iflah olmaz bir sosyopat olarak adalet savaşının diğer tarafında yer alır. Bu güçler arasındaki değişken denge içinde, alzheimer hastası babası için hayatını ortaya koyan Umut'un verdiği adalet savaşını izleyeceğiz.

TAŞ KAĞIT MAKAS DİZİSİ OYUNCU KADROSU

Dizinin kadrosunda Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven, Hande Ataizi, Burak Yörük, Hüseyin Avni Danyal, Aytaç Uşun, Bülent Seyran, Selim Galip, Anıl Taşezen gibi isimler yer alıyor.

İŞTE TAŞ KAĞIT MAKAS: HAYATIN OYUNU'NUN KARAKTERLERİ

Ekin Koç (Umut Tanrıkulu)

Ekin Koc Umut Tanrikulu

Umut, genç yaşta anne ve abisini bir trafik kazasında kaybeder. Babası Rıza ile birlikte, şehrin en yüksek gökdelenlerinin arkasındaki dik yokuşa kurulmuş bir gecekondu mahallesinde yaşamaktadır. Hipertimezi hastalığına sahip olan Umut, olağanüstü bir hafıza yeteneğine sahiptir. Bu yetenek, onun yaşadığı her anı en ince ayrıntısına kadar hatırlamasını ve çevresindeki dünyayı farklı bir perspektiften görmesini sağlar. Babası bir cinayet soruşturması kapsamında tutuklandığında, Umut'un hayatı tamamen değişir. Babasının masum olduğunu kanıtlamak ve adaleti sağlamak için mücadeleye girişir. Bu süreçte, hatırlama yeteneği ona, kazanmaya odaklı, özgüvenli ve güçlü bir avukat olma yolunda büyük bir avantaj sağlar. Ayrıca, bu yetenek, Alev ile tanışmasını ve ilişkilerinin gelişmesini sağlar.

Serra Aritürk (Alev Dönertaş)

Serra Ariturk Alev Donertas

Alev, zorluklara karşı pes etmeyen, hayatı adalet ve doğruluk üzerine kurulu, cesur, kararlı ve zeki bir hukuk öğrencisidir. Umut ile bir belediye otobüsünde sürpriz bir şekilde tanıştıklarında aralarında özel bir bağ oluşur. Zaman zaman yolları ayrılsa da Umut'un adalet arayışında en büyük destekçisi olan Alev, adalet mücadelesi ve profesyonel başarılarıyla yıllar içinde güçlü, bağımsız ve kararlı bir avukata dönüşür.

Ozan Güven (Harun Yakar)

Ozan Guven Harun Yakar

Harun, zeki, karizmatik, komik ve hırslı bir avukattır. Ancak karanlık bir geçmişi vardır. Cesur ve hırslı bir yapısı vardır ve amacına ulaşmak için her yolu denemekten çekinmez. Harun, büyük iş adamları, mafyalar ve suç örgütleriyle olan ilişkileriyle karmaşık ve tehlikeli sularda yol almaktadır. Güçlü iletişim yeteneği ve kullandığı farklı yöntemlerle kariyerinde aldığı bütün davaları kazanan Harun, lüks yaşamı, tatlı dili ve flörtöz tavırlarıyla da renkli bir özel hayata sahiptir. Umut'la yolları bir dava yüzünden kesişir ve bu olay, hem Harun'un geçmişine bir yolculuk yapmasına hem de karakterinin farklı yönlerini keşfetmesine neden olur.

Hande Ataizi (Süreyya Uyar)

Screenshot 5-2

Süreyya, zeki, güzel ve sert bir Cumhuriyet savcısıdır. Kendisine has bir tavrı ve müthiş bir hitabet yeteneği olan Süreyya, hukuk camiasında çekinilen, işinde çok başarılı bir kadındır. Üniversite yıllarından arkadaşı olan ve aralarında adı konmamış bir çekim ve kıyasıya bir rekabet olan Harun'dan farklı olarak devlete, iş etiğine ve kurumlara aşırı bağlı bir hukukçudur. Savcısı olduğu bir dosyada aldığı hızlı karar, Umut'un babası için başlattığı adalet savaşını tetikleyecektir.

Burak Yörük (Fecir Emirkıran)

Burak Yoruk Fecir Emirkiran

Fecir, dışarıdan bakıldığında güçlü, çekici ve karizmatik biri gibi görünse de duygusal dalgalanmalara sahip, kibirli, maço ve öfke kontrolünü sağlayamayan bir sosyopattır. Babasının feodal fikirleri yüzünden ona yüklediği sorumluluklarla, Emirkıran Grup'un başkanı olması için büyütülmüş Fecir; duygusal zayıflığını saklamaya çalışsa da zaman zaman dinlediği şarkılarla açık eder. Bir sosyal medya uygulamasında keşfettiği ve şarkı söyleyişinden çok etkilendiği Büşra'yla yollarının kesişmesi, herkesin hayatını değiştirecektir.

Hüseyin Avni Danyal (Kadri Palaz)

Huseyin Avni Danyal Kadri Palaz

Kadri, babasının ölümünden itibaren tanıdığı Harun'u adeta bir oğul gibi sahiplenmiştir. Harun'u en iyi okullarda okutup muhteşem bir avukat olmasını sağlamıştır. Kadri, Harun'u bir avukatın ötesinde bir araç olarak kullanarak hukuki arenada adeta bir satranç ustası gibi oyun oynamaktadır. Az ile yetinmeyi hiç sevmeyen Kadri Palaz'ın en büyük amacı, patronlar kulübü içerisinde kendisine de yer bulmaktır. Harun'la kurduğu baba oğul ilişkisi, aralarındaki çok kuvvetli bağ, Fecir Emirkıran davasıyla birlikte büyük bir testten geçecektir.

Editör: Ömer Özdoğan