Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Duman, "evcil hayvanı kasten öldürme" suçlamasıyla gözaltına alındı. Telefonunda yapılan incelemede kanlar içinde ölü hayvanlara ait görüntüler, çöp poşetleriyle evden çıkış anları ve köpeklerle giriş yaptığı bina güvenlik kamerası kayıtları delil olarak dosyaya girdi. Ancak köpeklerin binadan çıkışına dair bir kayıt bulunamadı.

12 Köpek Daha Öldürüldü

İddialar bununla da sınırlı değil. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi'ne göre, Duman’ın sahiplendiği 12 köpekten daha haber alınamıyor. Bu sayıyla birlikte toplamda 26 yavru köpeğin öldürülmüş olabileceği belirtiliyor.

Pompalı tüfekle kahvehaneyi bastı! Pompalı tüfekle kahvehaneyi bastı!

Parcalayip Oldurdugu Kopek Sayisi 26 Ya Ulasti 18572736 4436 M

Savunması: “Camdan Kaçtılar”

Tutuklanan doktor, köpekleri kasten öldürdüğü yönündeki suçlamaları reddetti. Savunmasında, köpeklerin evdeki açık balkon camından kaçarak gittiğini, evde görülen kırmızı lekelerin ise boya olduğunu öne sürdü. Ölü hayvan görüntülerinin ise süt ve mama karışımından kaynaklanan görüntü bozulmaları olduğunu savundu.

Polisleri Suçladı

Muhammet Mustafa Duman, evinde bulunan delillerin polisler tarafından yerleştirilmiş olabileceğini iddia ederek, ilk aramada delil bulunmadığını savundu. Ayrıca hayvanseverlerin izinsiz şekilde evine girmeye çalıştığını ve bu kişilere karşı şikayetçi olduğunu belirtti.

Soruşturma Sürüyor

Olayla ilgili adli süreç devam ederken, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayın detayları büyük tepki topladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Duman’ın geçmiş dönemdeki tüm hayvan sahiplenme kayıtlarını ve cep telefonundaki ek verileri incelemeye aldı.

Kaynak: haberler