Dün gerçekleştirilen olan Kabine Toplantısı'nda sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Öğretmen atamaları çok fazla uzamayacak, yakında bir miktar arama yapacağız ifadelerini kullanmıştı. Bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni bir açıklama geldi. Peki 2024 Öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Kadro ve Branş dağılımı belli oldu mu?

2024 yılı için öğretmen ataması bekleyen on binlerce öğretmen adayı MEB tarafından duyurulması beklenen atama takvimine gözünü dikti. Henüz açıklanmayan MEB öğretmen atama takvimine ilişkin detaylar henüz şekillenmezken dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmen ataması çok fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız şeklinde yanıt vermişti.  Bugün açıklama yapan Milli  Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise takvim ve sayının belli olmadığını ifade etti. Peki 2024 Öğretmen atam a takvimi bugün açıklanır mı? Kadro ve Branş dağılımı ne zaman açıklanacak?

MEB BAKANI YUSUF TEKİN'DEN AÇIKLAMA! 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili önemli açıklama yaptı. Tekin; "Öğretmen atamasında takvim ve sayı belli değil. Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz" dedi.

KONTENJAN VE BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

2024 MEB atama takviminin açıklanmasının ardından kontenjan ve branş dağılımının açıklanması bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL EN ÇOK ATAMA HANGİ BRANŞ'TA YAPILDI?

MEB tarafından geçtiğimiz yıl yapılan 45 bin öğretmen ataması kapsamında en çok alım Sınıf Öğretmenliği branşında yapılmıştı. 7 bin 878 kontenjan'ın ayrıldığı Sınıf Öğretmetliği'nin ardından Rehberlik alanına 3 bin 604, Okul Öncesi Öğretmenliği 3 bin 269, İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2 bin 656, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için 2 bin 604 kontenjan ayrılmıştı.