Daha önce ek MTV ödemelerinin ilk taksit son ödeme süresi 31 Ağustos olarak belirlenmişti.  Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından alınan karar ile bu süre uzatıldı. Böylelikle araç sahipleri ek MTV ödemelerini daha fazla zaman kaybetmeden gerçekleştirebilecek.

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme süresi uzatıldı.. İşte yeni tarih!

Ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile uzatıldı. 7456 sayılı Kanunun 1. Maddesinin 5 numaralı fıkrası gereği, başlangıçta 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken vergi, yeni düzenlemeye uğradı. Böylece 06 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar ödenebilecek.

Bu karar mali durumu etkileyen zorlu koşullar nedeniyle vergi mükelleflerine ek süre sağlanması amacıyla alındı. Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi ödeme süresinin uzatılmasının kesintisiz hizmet ve kolaylık sağlayacağını, vergi mükelleflerinin mağduriyet yaşamaması için bu adımın atıldığını belirtti.

a-nBJK_cover

Ödemelerin nasıl yapılacağı hakkında detaylar verildi..

Ödemeler için birçok farklı yöntem bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığına ait gib.gov.tr internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden ödeme yapılabilecek. Anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarını kullanarak banka hesabınızdan, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden de ödeme gerçekleşebilecek. Vergi dairesi vezneleri ile PTT şubelerinden de ödeme yapmakta mümkün..

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler sonucunda mücbir sebep hali ilan edilen iller arasında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ ile Sivas’ın Gürün ilçesi yer almakta. Bu illerde deprem tarihinden itibaren kayıtlı ve tescilli olan taşıtlardan ise depremler nedeniyle yıkılan ya da ağır veya orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlardan eşi veya birinci derece kan hısımlarını kaybeden kişilerde düşünüldü. Bu kişilerden mükelleflere ait taşıtlardan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınmayacaktır.