Mısır haşlamanın en pratik yoklu düdüklü tenceredir. Mısırlarınızı düdüklü tencerede hem kolay hem de daha lezzeti pişirebilirsiniz. Bunun için mısırlarınızı tencereye koyduktan sonra yeteri kadar su ekleyip örneğin 4-5 adet mısır için 7-8 su bardağı suya 1 bardak süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

·        4 adet mısır

·        1 bardak süt

·        7-8 bardak su

·        1 yemek kaşığı toz şeker

mısır

Mısırları düdüklü tencerede haşlamak, mısırların daha kısa sürede ve daha kolay pişmesini sağlar. Mısırların piştiğinden emin olmak için, bir tanesini bıçakla keserek kontrol edebilirsiniz. Mısır taneleri yumuşamış ve kolayca ayrılmışsa, mısırlar pişmiş demektir.

Mikrodalgada Mısır Haşlama Pratik Ve Lezzetli

Son dönemde sosyal medyada popüler hale gelen mikrodalgada peçeteyle mısır haşlama yöntemi sayesinde hem zamandan tasarruf edebilir hem de lezzetine doyamayacağınız mısırlar elde edebilirsiniz.

Mikrodalgada mısır haşlamak, geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı ve kolaydır. Bu yöntemle, taze mısırları sadece 4 dakikada pişirebilirsiniz.

İşte adım adım mikrodalgada mısır haşlamak için öncelikle mısırları koçanından ayırın, mısırları yıkayın ve kurulayın. Mısırları kuruladıktan sonra iki adet peçeteyi ıslatın ve mısırların üzerine sarın. Peçeteyle sardığını mısırları bir kase ya da tabağa yerleştirin, mikrodalga fırında yüksek ayarda 4 dakika kadar pişirin. Mısırlarınız piştikten sonra peçeteleri çıkarın ve sıcak şekilde dilerseniz üzerine tereyağı sürerek ve tuzla servis edin.