Milyonlarca asgari ücretli çalışan, yüzde 49 zamla birlikte yeni maaşlarını 17 bin 2 liraya çıkardı. Ancak, sadece 2 ayda maaşların yüzde 11'i eridi ve enflasyonun etkisiyle alım gücü ciddi şekilde azaldı. Sabit gelirliler, maaşlarının büyük bir kısmını gıda ve kira gibi temel ihtiyaçlara harcamak zorunda kalıyor. Açlık sınırının asgari ücretle kritik bir noktaya geldiği şu dönemde, milyonlarca çalışan ve emekli, yeni bir ara zam beklentisi içerisine girdi.

2024 Asgari Ücret Bombası! İşçileri Sevindirecek Rakamlar Ortaya Çıktı!

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılında asgari ücrete tek seferlik bir zam yapılacağını belirtmişti. Ancak, artan enflasyonun beklentileri karşılamadığı ve maaşların hızla eridiği bir ortamda, asgari ücretli çalışanlar ara zam taleplerini dile getirmeye başladı. AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklama, asgari ücrete gelecek bir zam sinyali olarak yorumlandı.

Asgari Ücrette Kritik Saat (1)

Nisan ayı ortalarında Meclis'in çalışmalarına başlanacağını belirten Akbaşoğlu, "Haziran sonu temmuz başı itibariyle de emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız." şeklinde bir açıklama yaptı.

Editör: Evrim Tuna Şahin