Kuzey kesimlerde soğuk hava hakim olacak

İstanbul, Bursa ve İzmir'de cuma günü bulutluluk artacak, cumartesi günü ise yağmur yağacak. İstanbul'da sıcaklık 18 dereceye, Bursa'da 19 dereceye, İzmir'de ise 24 dereceye düşecek. Ankara'da da hava serinleyecek, sıcaklık 18 dereceye düşecek. Antalya'da sağanak yağış geçişleri görülebilecek, sıcaklık 25 derece olacak.

Marmara'da geceler daha serin olacak

Marmara'da sıcaklıklar düştü, geceler daha serin hissediliyor. Cumartesi bölge genelinde yağmur bekleniyor. Çanakkale'de sıcaklık 18 dereceye, Balıkesir'de 22 dereceye, Kocaeli'de ise 20 dereceye düşecek. Gece Balıkesir'de sıcaklık 7 dereceye kadar düşecek.

Ege'de yağışlar artacak

Ege'de hava çoğunlukla kapalı olacak, cumartesi bölge genelinde sağanak yağmur görülecek. Manisa'da sıcaklık 23 dereceye, Denizli'de 24 dereceye, Afyon'da 19 dereceye, Bodrum'da ise 24 dereceye düşecek.

İç Anadolu'da sağanak yağış geçişleri bekleniyor

İç Anadolu'da Eskişehir civarı az bulutlu, Kayseri kesiminde ise yer yer yağış geçişleri bekleniyor. Eskişehir ve Konya'da sıcaklık 19 dereceye, Sivas'ta ise 17 dereceye düşecek. Gece Sivas'ta sıcaklık 4 dereceye, Eskişehir'de ise 6 dereceye düşecek.

Akdeniz'de sağanak yağış

Akdeniz'de sahillerde sıcaklıklar yüksek olacak, gündüz sağanak yağmur geçişleri var. Adana'da sıcaklık 27 dereceye, Mersin'de 26 dereceye, Isparta'da ise 21 dereceye düşecek. Güneydoğu'da çoğu saat güneşli olacak. Gaziantep'te sıcaklık 23 dereceye, Diyarbakır'da ise 22 dereceye düşecek.

Karadeniz'de rüzgarlar etkili olacak

Karadeniz'de bulutluluk artacak, yağış Trabzon-Rize arasında gece saatlerinde daha uzun süreli olacak. Sinop civarında rüzgar çok sert olacak. Sıcaklıklar 18-19 derecelerde olacak.

Doğu Anadolu'da yerel yağışlar bekleniyor

Doğu Anadolu'da Erzurum-Van arasında yerel yağışlar bekleniyor. Erzurum'da sıcaklık 12 dereceye, Malatya'da ise 19 dereceye düşecek.

MGM'den 4 il için uyarı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Düzce için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde kuvvetli yağış beklendiği için vatandaşların tedbirli olması istendi.

mgm uyardı

Editör: Evrim Tuna Şahin