Kış mevsiminin etkileri ülke genelinde hissedilmeye başlaması ile birlikte, birçok il sağanak ve soğuk havanın etkisi altında kalırken, bazı illerde kar nedeniyle beyaza büründü. Peki kar yağışı hangi illerde yağmaya devam edecek? Ülke genelinde güncel hava tahmin raporu nedir? Detaylar işte sizlerle...

Dört il kar yağışının etkisi altında kalacak!!!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde beklenen güncel hava tahmin raporunu yayınlayarak, kamuoyuna duyurdu. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, meteoroloji uzmanları tarafından yayınlanan hava tahmin raporundan elde etmiş olduğu veriler ışığında dört il için kar yağışı uyarısında bulundu. Uzman Ökten’in sosyal medya üzerinden yapmış olduğu  dört il için yoğun kar uyarısı ise şu şekilde;

Yoğun kar yağışının bu gece saatlerinde başlayarak, gece saatlerinde Sivas, Ordu’nun güneyi, Erzincan ve Erzurum’da etkili olacağına dikkat çekerek, Özellikle de Ordu Mesudiye tarafı ve Erzincan yoğun bir kar yağışı beklenildiğini ifade etti..

Kuvvetli yağış hangi bölgelerde gerçekleşecek?

Meteoroloji, yağışların Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ilinin Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde daha kuvvetli, Batı Akdeniz’in doğusunda çok kuvvetli seyrederek, yer yer şiddetli olması bekleniyor. Birçok ilde ise yağışların yer yer yüksek ve dağlık kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Ülkemizin birçok bölgesinde ise, parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışların etkisi altında kalacak bölge ve iller, ortaya çıkacak, olumsuz şartlara karşı dikkatli olması gerekmektedir. Kuvvetli yağış sonrasında, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski ve aynı zamanda da ulaşımda aksamalar gibi problemlerle karşı karşıya kalmamak adına daha dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.