MEB’nin aldığı bu karar, ilçelerde yaşayan öğretmenler arasında büyük bir sevinçle karşılandı. Özellikle felaket bölgesinde görev yapan öğretmenler, uzun süredir evlerinden ayrı kalmış ve zorlu koşullar altında çalışmışlardı. Bu yeni düzenleme, öğretmenlere yaşadıkları ilçelerden ayrılma ve daha uygun şartlarda görev yapma imkanı sunarak, onlara bir nefes alma fırsatı sağlıyor.

Deprem bölgesindeki öğretmenlere müjde!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerle ilgili yeni bir karar aldı. Beş ilde görev yapan öğretmenler için tayin hakkı verildi. Mevcut görevlerini başarılı bir şekilde yerine getiren öğretmenler, belirli şartları sağladıklarında yer değiştirme talebinde bulunabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden etkilenen öğretmenlere sevindirici bir haber geldi. Depremden ağır şekilde etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin tayin hakkı doğdu.

maxresdefault (1)

MEB öğretmenlere yer değiştirme başvuru tarihlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı görev yapan öğretmenler arasında yer değiştirme başvurularının kabul edileceği tarihleri duyurdu. Başvuru koşulları arasında eş veya çocuğun vefat etmesi, eşin veya eşin anne veya babasının vefat etmesi, depremde ikamet edilen binanın orta ya da ağır hasarlı olduğunun belirtilmesi bulunuyor. Yer değiştirmek isteyen öğretmenler, başvurularını 6-7 Eylül tarihleri arasında yapabilecekler. Atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Bu uygulama, öğretmenlerin kişisel durumlarına ve yaşadıkları olumsuz olaylara duyarlılık göstermeyi amaçlamaktadır.