Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından “Eğitim Öğretim Süreçlerinde İyileştirme: Program Tasarımı, Ölçme Değerlendirme ve İzleme” başlıklı eğitim programı düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen programa akademik ve idari birimlerin kalite komisyonlarında yer alan akademisyen ve idari personel katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar’ın açılış konuşması ile başlayan programda Prof. Dr. Çakar, kalite güvence sistemi, kalite komisyonu, paydaşlar, kalite güvencesi kültürü konularında kısa bilgilendirme yaptı.

Ardından MAKÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşıoğlu, kurumsal akreditasyon değerlenmesini anlattı. Doç. Dr. Hamşıoğlu, 2023-2024 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinin planlanması, uygulanması ve izlenmesi amacıyla düzenlenen programın kurumsal akreditasyon açışından önemine değindi.

makü eğitim-1

Daha sonra Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Sağ, Kurumsal Geri Bildirim Raporu Program Tasarımı, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilik Çerçevesi (TYYÇ) ve alanla ilişkiler, program çıktılarına erişim, öğrenci başarısı ve programının güncellemesi konularında sunum gerçekleştirdi.

MAKÜ Ölçme Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeyma Uyar başarıyı ölçmenin gücü, gelişmeye açık yönler, anahtar noktalar, program öğrenme çıktıları, davranışların sınıflandırılması, TYYÇ düzey yeterliği, kişisel ve mesleki yetkinlikler, öğretmenlerin ve eğitim sisteminin değerlendirme araç ve yöntemlerini seçerken, uygularken ve sonuçlarından yararlanırken gözetilmesi gereken ilkeler, ölçme-değerlendirme ve izleme konularında sunum gerçekleştirdi.

Program konuşmacılara Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar tarafından teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.