Personel alımına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra alım yapılacak meslek grupları, kadro dağılımı, başvuru tarihi ve başvuru şekli belli olacak. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024 yılında 1500 personel alımı yapılacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılacak personel alımında, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere çeşitli unvanlarda alım yapılması planlanıyor.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı

2024 yılında hangi kurumlar personel alımı yapacak?

TBMM’de bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla Bakanlıkların personel alımı için ayırdıkları kontenjanlarda belli olmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı 1071 gençlik çalışanı ve 950 antrenör alımı yapacağını duyurdu.

Kültür Turizm Bakanlığı Personel Alımı (1)

Personel alımına dair detaylar ne zaman açıklanacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından henüz personel alımının detayları açıklanmadı. Ancak, alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra alım yapılacak meslek grupları, kadro dağılımı, başvuru tarihi ve başvuru şekli belli olacak.

Kültür Turizm Bakanlığı Personel Alımı

Personel alımına nasıl başvurulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımına başvurular, alım ilanı yayımlandıktan sonra e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvurular için adayların, e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor.

Personel alımına dair detayların açıklanması ile birlikte, başvuru şartları ve başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek mümkün olacak.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin