Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bu yılın ilk Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve belirli bir aşamaya gelindiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Düzenleme hakkında net bir bilgi yok

Bu açıklamanın ardından kredi kartı harcamalarına yönelik düzenlemeler bekleniyor. Ancak, düzenlemenin nasıl olacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Finans çevrelerinin görüşüne göre, gelecek önlemler lüks tüketimi kısıtlamaya yönelik olmalıdır.

Masada neler var?

Gelebilecek bazı önlemler arasında karta taksit uygulamasının kaldırılması, asgari ödeme tutarlarının artırılması, kart limitlerinin düşürülmesi, kredi kartı faiz oranlarının artırılması, ödeme alışkanlıkları zayıf olanlara ek önlemler getirilmesi, yüksek limitli harcamalara kısıtlama getirilmesi ve lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulması bulunuyor. Bu önlemlerle ilgili detayların ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Editör: Ömer Özdoğan