5 aylık hamile N.M.T.'yi (43) cinsel ilişki sırasında boğarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Y.A.M.A.'nın eski eşi M.A. ise tanık olarak mahkemede çocuklarına karşı ilgisiz olduğunu ve hamile olduğu dönemlerde şiddet uygulayarak çocuğu düşürmeye çalıştığını ileri sürdü.

Olay, temmuz ayında Yıldırım ilçesinde gerçekleşti. Y.A.M.A., eski eşi M.A.'dan boşandıktan sonra uzaktan akrabası olan N.M.T. ile dini nikah yaparak aynı evde yaşamaya başladı. İlişki sırasında, Y.A.M.A.'nın N.M.T.'nin boğazını sıkarak ölümüne neden olduğu iddia ediliyor.

İstemeden olduğunu iddia etti

Y.A.M.A., olay günü öğle saatlerinde birliktelik yaşadıklarını ancak ölümün istemeden gerçekleştiğini iddia etti. İddialara göre, Y.A.M.A. daha sonra arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ve eve döndüğünde N.M.T.'nin hareketsiz bir şekilde yattığını fark etti. Durumu bildirmek için arkadaşı İ.O.'yu arayan şüpheli, olay yerine gelen sağlık ekiplerince N.M.T.'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Y.A.M.A., emniyette verdiği ifadesinde N.M.T.'yi bilerek öldürmediğini savundu ve olayın birliktelik sırasında yaşanan bir fantezi sonucu gerçekleştiğini ileri sürdü. Emniyetin ardından mahkemeye sevk edilen Y.A.M.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Evrim Tuna Şahin