Buket Özgünlü kimdir? Buket Özgünlü ne yapıyor?

Buket Özgünlü, engelli sokak köpekleri için yaptığı barınaklarla tanınan bir hayvanseverdir. Yaklaşık bir buçuk yıl önce, babasının felç geçirmesi üzerine Ankara'da 163 engelli köpeğin bakımını üstlenmiştir. Yıllar boyunca sokak hayvanlarına yardım eden Özgünlü, 300'e yakın köpeği beslediğini belirtmiştir. Hayvanlara daha fazla yardım edebilmek amacıyla Yaşama Tutunan Patiler Derneği'ni kurmuştur.

Bir gıda firmasında işletme müdürü olarak çalışan Özgünlü, dernek üyeleri ve bağışçılarının desteğiyle Ankara Gölbaşı'nda 20 dönümlük bir arazi üzerine bir barınak inşa etmiştir. Bu barınakta, ülkenin farklı illerinden gelen engelli köpeklerin bakımını sağlamaktadır. Özgünlü, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter), Şanlıurfa'da kuduz tanısı konulan 35 köpeği kaçırıp tedavi için Ankara'ya götürdüğü iddiasıyla gündeme gelmiştir.

Ne olmuştu?

Buket Özgünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da kuduz vakaları nedeniyle köpeklerin kısırlaştırılmadığını ve sokaklarda köpek kalmadığını belirterek, "Yasaklı ırklardan 3 köpeği de aldık, hayvanlarda her türlü hastalık var," dedi. Bu açıklamanın ardından Özgünlü gözaltına alındı ve hayvanlara kuduz testi yapıldığı öğrenildi.

Ankara Valiliği, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla  ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: yenibakış