Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5 ay önce meydana gelen tek taraflı trafik kazasında hayatını kaybettiği bildirilen yaşlı adamın, komşuları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Şahin Demirten'in sopalarla döverek öldüren şüpheliler, cinayeti kaza süsü vermek için motosikleti ve cesedi sürükleyerek planladılar. Ancak jandarma, olay yerinde bulduğu odun parçalarıyla şüphelilerin sinsi planını bozdu.

A W143167 09

16 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen olayda, yaşlı adamın komşusu tarafından yapılan ihbar üzerine kaza süsü verilen cinayet, ilk başta kalp krizi olarak değerlendirilip normal ölüm olarak rapor edilmişti. Ancak Demirten'in çocukları, kuşkularını dile getirerek dosyanın yeniden incelenmesi için başvuruda bulundu. Savcılığın dikkate almasıyla Denizli JASAT dedektifleri olayı aydınlatmak için çalışmaya başladılar.

A W143167 04

Yapılan detaylı inceleme sonucunda, Şahin Demirten'in komşusu tarafından sopalarla döverek öldürüldüğü tespit edildi. Şüpheliler, cinayeti kaza süsü vermek amacıyla motosikleti ve cesedi sürükleyerek planlamışlardı. Ancak jandarmanın titiz çalışması, olay yerinde bulunan odun parçalarıyla sahte bir kaza izlenimi oluşturulan cinayeti açığa çıkardı.

A W143167 02

Cinayeti işlediğini itiraf eden şüpheliler, Acıpayam Adliyesine sevk edildi. Şahin Demirten'in çocukları ve eski eşi, adliye önünde şüphelilere tepki gösterdi. Şüphelilerin, "Kasten adam öldürmek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: İHA