Koltuk temizliği ev temizliğinin önemli bir parçasıdır. Koltuklar ev içerisinde en çok kullandığımız eşyalardan biri olduğu için düzenli şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Koltuk temizliği yaparken bazı püf noktalara dikkat ederek koltuklarınızın daha uzun süre temiz kalmasını ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Koltuk temizliğinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar;

Koltuğunuzun kumaş türüne göre temizlik ürünleri ve yöntemleri seçmeniz önemli.

Koltuğunuzu düzenli olarak temizlemeniz kirlenmesini erteleyecektir.

Öncelikle koltuğunuzun tozunu almak için elektrikli süpürge ile süpürün. Tozunu aldığınız koltuklarınızı ılık su ve deterjanlı su ili yumuşak bir bez yardımı ile ıslatın.  

Önemli bir ipucu ise koltuklarınız lekelendiği zaman kekelere kurumadan hızlı bir şekilde müdahale etmeniz lekeyi çıkarmanızı kolaylaştıracaktır.

Koltuğunuzun temizlenmesinin ardından havalandırmak için pencerelerinizi açın. Bu koltuklarınızın daha hızlı kurumasına ve tazelenmesine yardımcı olur.

Koltuklarınızın temizliğinde kullanabileceğiniz doğal malzemeler vardır. Sirke, karbonat, limon suyu bu malzemeler arasındadır. Sirke, limon suyu ve karbonat… Bu malzemeleri suyla karıştırarak koltuklarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.

Mutlu İlişki mi (9)-1

Koltuklarınızı temizlerken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlar;

  • Koltuklarınız temizlerken kullanacağınız deterjan ve temizlik ürünlerini talimatlarına göre kullanın.
  • Temizlik sırasında çok fazla su kullanmayın. Çok fazla su kullanmanız koltuklarınızın gereğinden fazla ıslanmasına ve zarar görmesine neden olabilir.
  • Koltuklarınızı temizlerken aşındırıcı temizlik malzemelerini kullanmayın. Bu malzemeler koltukların kumaşlarının zarar görmesine neden olur.
  • Koltuklarınızı temizlerken güneş ışığına maruz bırakmayın, güneş ışığı koltuklarınızın renginin solmasına neden olur.