CHP 38. Olağan Kurultayı başladı. 1366 delege genel başkanlık seçimi için sandık başına gitti. Oy verme işleminin sona erdiği genel başkanlık yarışı, aday olmak için yeterli imza sayısına ulaşan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında yapılıyor. Seçime bağlı olarak aranılan sorularda Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan çekildi mi? Sorusu ön plana çıkmaktadır.

Salt Çoğunluk Nedir?

'Salt çoğunluk' kelime anlamı, oylama veya seçimde oyların yarısından bir fazlasını, yani %50'den fazlasını alan aday için kullanılır. Buna 'mutlak çoğunluk' da denebilir. CHP'nin 38. Kurultayında Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı.38.CHP Kurultayı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayın açılışında yaptığı konuşmada "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" dedi.

Bunun üzerine yanıt veren Özgür Özel,

Vallahi hiç üstüme almadım. Hiçbirimizin üstüne almadım. CHP'de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok." Dedi.

İnternet aramalarında kullanıcıların duyumlarına göre yaptıkları aramalarda "Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa ettiği" aramaları ön plana çıkmış ve duyumlar buna göre fazlalaşmıştır.

GazeteBU olarak hiçbir şekilde böyle bir açıklamanın kaynağından ve seçime katılanlar tarafından yapılmadığını ve yapıldığı takdirde sizlere duyuracağımızı bizzat belirtmek isteriz.

İnternet aramalarında birçok yalan haberin olduğunu beyan ederek geçerli kaynaklardan elde edilmeyen verilere itibar etmemenizi öneririz.