Kars'ta soğuk hava araçları etkiledi

Kars'ta hava sıcaklığının gece eksi 4 dereceye düşmesiyle birlikte araçlarda buzlanma meydana geldi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava, Kars'ta da etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının gece eksi 4 dereceye düşmesiyle birlikte araçlarda buzlanma meydana geldi. Sabah saatlerinde araçlarını çalıştırmak isteyen vatandaşlar, camların buzunu temizlemek için dakikalarca uğraştı.kars soğk hava

Kars'ta yaşayan vatandaşlar, soğuk havanın etkisini artırdığını belirterek, "Havalar bayağı soğudu, araçlarımızın camları buz tuttu. Soğuk hava Kars'ta başladı diyebiliriz" dedi.

Otomotiv uzmanları, soğuk havalarda araçların camlarının buz tutmasını önlemek için bazı önerilerde bulundu. Buzlanma riskinin yüksek olduğu durumlarda araçların camlarına buz önleyici sprey veya sıvı dökülebileceğini belirten uzmanlar, camların tamamen buz tutması durumunda ise cam sileceğiyle temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

kars soğukhava

Soğuk havalar devam edecek

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, soğuk havaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 4 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile yer yer pus bekleniyor" denildi.

Kaynak: İHA