Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda yaklaşık 19 milyon öğrenci, Karne Günü heyecanıyla araştırmalarına başlıyor. Bu durumda arama motorlarında "Karneler ne zaman verilecek?" veya "Transkriptler ne zaman dağıtılacak?" gibi sorular araştırılır. Peki 2024 Karneler ne zaman yayınlanacak? Karneler günü ne zaman ve saat kaçta? İşte 2024 Karne Günü hakkında bilmeniz gerekenler…

KARNE GÜNÜ NE ZAMAN 2024?

Eylül ayında başlayan 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona eriyor. Öğrenciler, tüm yıl boyunca derslerinde gösterdikleri çabanın karşılığını karneleriyle alacak ve ardından yaz tatiline başlayacaklar. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak.

Karne S1Iq Cover 2Esj

KARNELER SAAT KAÇTA DAĞITILACAK?

Genellikle okullarda karne dağıtım töreni sabah saatlerinde yapılır. Karne dağıtım saatleri, okulların kendi programlarına göre değişiklik gösterebilir ancak çoğu okulda saat 09:00-11:00 arasında karneler dağıtılmaktadır. Velilerin ve öğrencilerin okullarından tam saat bilgisi almaları önemlidir.

KARNELER NE ZAMAN DAĞITILACAK?

MEB, ortaokul öğrencilerine yönelik karnelerde büyük bir yeniliğe gidiyor. Yeni tasarlanan karnelerde, ders notlarının yanı sıra öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak. Bu değişiklikle birlikte 2023-2024 eğitim-öğretim yılı sonunda dağıtılacak olan karnelerde, akademik başarı kadar sosyal etkinlikler de değerlendirilecek.

Editör: Evrim Tuna Şahin