Doğal yöntemler düzenli olarak uygulanırsa tüylerin zamanla daha seyrek ve ince hale gelmesini sağlayabilir.

İşte istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanızı sağlayacak bazı doğal yöntemler;

Aloe vera: Bu bitki anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Aloe vera jeli tüylerin köklerine uygulandığında tüylerin büyümesini yavaşlatmaya hatta durdurmaya yardımcı olabilir.

Limon suyu: Limon suyu doğan bir ağartıcıdır. Limon suyu ile tüylü bölgeleri düzenli olarak ovuşturmak tüylerin rengini açabilir ve daha az görünmesini sağlar.

Şeker peelingi: Bu peeling köklerin zayıflamasına yardımcı olur. Şeker, bal ve limon suyu ile yapacağınız peelingi tüm tüylü bölgelerinizde kullanabilirsiniz.

naile (2)

Cilt soyma: Cilt soyma yöntemi, ölü deri hücrelerini ve tüy köklerini hedef alan bir yöntemdir.

Lazer epilasyon: Bu yöntem istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın en etkili halidir. Lazer ışını tüylerin köklerini yok ederek kalıcı çözüm sağlayabilir.

Bahsettiğimiz doğal yöntemlerin lazer epilasyon kadar etkili olmadığı unutulmamalıdır. Fakat en etkili sonucu alabilmek için bu yöntemleri düzenli olarak uygulamak gerekmektedir.

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için uygulayacağınız doğal yöntemleri denemeden önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Eğer hassas bir cildiniz varsa bu yöntemleri kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışın.

Bu yöntemleri kullanmadan önce cildinizde küçük bir alanda test edin ve herhangi bir alerjik reaksiyon olup olmadığını kontrol edin.

En önemlisi bu yöntemleri, hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanmayın.