ABD'nin, İsrail'e kent savaşı deneyimi yüksek komutanlar gönderdiği bildirildi. Haberlerde, ABD'li komutanlar arasında "Ortadoğu Kasabı" olarak bilinen Korgeneral James Glynn'in de bulunduğu belirtildi.

Mynet'te yer alan habere göre;  Glynn, Irak'ın Felluce kentinde DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonda görev almıştı. Şehir savaşlarında büyük tecrübesi bulunan Glynn'in sivil kayıpların nasıl azaltılacağı konusunda tavsiyelerde bulunacağı ifade ediliyor.

İsrail, Gazze'ye Kara Harekatı İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor (2)

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, ordunun savaşın bir sonraki aşamasına hazır olduğunu ve talimat beklediklerini duyurdu.

ABD yönetimi ise Gazze'ye kara harekatı konusunda riskleri dile getirmeye devam ediyor. ABD'li yetkililer, İsrail ordusunun bu harekatla ilgili ulaşılabilir hedefleri ve planı bulunmadığı konusunda eleştirilerde bulunuyor.

James Glynn Kimdir?

ABD'nin İsrail'e gönderdiği Korgeneral James Glynn, Amerikan ordusunun en deneyimli askerlerinden biridir. Irak'ın Felluce kentinde DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonda görev alan Glynn, şehir savaşlarında büyük tecrübeye sahiptir.

İsrail, Gazze'ye Kara Harekatı İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Glynn'in İsrail'e yaptığı ziyaret, İsrail'in Gazze'ye yönelik olası kara harekatı için hazırlıklar kapsamında değerlendiriliyor. Glynn'in, İsrail ordusuna şehir savaşları konusunda danışmanlık yapacağı ve sivil kayıpların nasıl azaltılacağı konusunda tavsiyelerde bulunacağı belirtiliyor.

Glynn'in İsrail'de ne kadar kalacağı henüz belli değil. Ancak, bazı kaynaklar, Glynn'in İsrail ordusunun kara saldırısını izlemek üzere bu ülkede kalmasının beklenmediğini belirtiyor.