Isparta'nın Yalvaç ilçesi ile Akşehir yolu arasında bulunan Cankurtaran bölgesinde, mevsimin ilk karı yağmaya başladı.
 Vatandaşlar, bölgede beyaz örtü oluştuğunu gözlemleyerek kar manzarasının keyfini çıkarıyor.

Bir vatandaşın objektifine yansıyan görüntülerde, kar tanelerinin yoğun bir şekilde yağdığı ve yolu kaplamaya başladığı görülüyor. Doğanın beyaza bürünmesiyle birlikte çevrede oluşan kar tabakası, bölge sakinlerini ve yol kullanıcılarını etkiledi.

Hava koşullarının etkisiyle oluşan kar yağışı, bölgede günlük yaşamı etkileyerek güzel bir kış manzarası ortaya çıkardı. Vatandaşlar, ilk karın tadını çıkartmak için dışarıda yürüyüş yaparken, araç sürücüleri de karla kaplı yolda dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Burdur Hava Durumu Bu Hafta

Peki Burdur'da Bu Hafta Nasıl Olacak ?

Burdur’da hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, önümüzdeki günlerde sisli ve soğuk olacak. Bugün parçalı bulutlu bir hava hakim olurken, yarından itibaren sis etkili olacak. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin altında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, bugün Burdur’da en düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık 6 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 58 ile 87 arasında değişecek. Rüzgar ise 20 km/sa hızla esecek.

Salı günü ise Burdur’da sisli bir hava bekleniyor. En düşük sıcaklık -2, en yüksek sıcaklık 8 derece olacak. Nem oranı yüzde 58 ile 78 arasında, rüzgar hızı ise 11 km/sa olacak.

Çarşamba günü de sisli bir hava devam edecek. En düşük sıcaklık -1, en yüksek sıcaklık 9 derece olacak. Nem oranı yüzde 45 ile 69 arasında, rüzgar hızı ise 7 km/sa olacak.

Perşembe günü de sisli bir hava hakim olacak. En düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık 9 derece olacak. Nem oranı yüzde 45 ile 67 arasında, rüzgar hızı ise 7 km/sa olacak.

Cuma günü ise Burdur’da çok bulutlu bir hava görülecek. En düşük sıcaklık 0, en yüksek sıcaklık 6 derece olacak. Nem oranı yüzde 58 ile 84 arasında, rüzgar hızı ise 15 km/sa olacak.

Kaynak: haber32