Yangın faciasında çoğunluğu Hristiyan olan 114 kişi hayatını kaybetmişti. Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yangında yaralanan 82 kişiden 20'sinin Türkiye'deki hastanelere sevk edildiği belirtildi. Bu yaralılar, askeri uçakla İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na getirilerek ambulanslarla hastaneye taşındı.

Gaziosmanpaşa'daki özel hastanede tedavi gören yaralılardan 2'si hayatını kaybederken, 18 kişinin tedavisi devam ediyor. Yaralılar arasında bir hamile kadının da bulunduğu bildirildi.

Irak İstanbul Başkonsolosu Muhammed Selman, Türkiye'deki sağlık sektörünün gelişmiş olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtti. Ayrıca, askeri uçakla getirilmiş olmaları nedeniyle Türkiye Savunma Bakanlığı'na teşekkür etti ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na minnettarlıklarını dile getirdi.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Ahmed Adnan da Gaziosmanpaşa'daki özel hastanenin yaralılara çok iyi bir tedavi sunduğunu vurguladı. Türk halkının yanlarında olduğu için minnettar olduklarını ifade ederek, Türk hekimleri, hemşireleri ve hastaneye teşekkür etti.

Kaynak: İHA