Sahte Sitelerle Milyonlarca Lira Dolandırıcılık

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Aydın, İzmir, İstanbul, Hatay, Ankara, Sakarya, Diyarbakır, Gaziantep, Manisa, Bartın, Tekirdağ, Van, Balıkesir, Sivas, Samsun, Kütahya ve Uşak'ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Dolandırıcı-1

Operasyonda 38 Gözaltı

Operasyonda, "bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerini kripto varlıklar üzerinden aklama" suçlamasıyla 38 kişi gözaltına alındı.

Nasıl Dolandırdılar?

Şüphelilerin, gerçek ürün satış sitelerinin ara yüz ve bağlantı adreslerini kopyalayarak sahte siteler oluşturduğu, sosyal medya platformlarında kendilerini asker, polis ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak eşya satma vaadiyle insanları dolandırdığı öğrenildi.

Dolandırıcı Fraud

1 Milyar 49 Milyon 174 Lira Kripto Paraya Dönüştürüldü

Zanlıların bu yolla elde ettikleri gelirleri kripto paraya çevirerek aklamaya çalıştıkları ve MASAK ile yapılan çalışmalar sonucu bu yolla 1 milyar 49 milyon 174 bin liralık kripto para işlemi gerçekleştirdikleri belirlendi.

Internetten Alışveriş2

Soruşturma Devam Ediyor

Aydın'ın Nazilli ilçesine getirilen şüphelilerin ifade işlemleri devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi