Türkiye’de internet kullanıcıları son dönemde yaşanan fahiş fiyat artışları ve düşük hızlarla karşı karşıya kalıyor. Yüzde 300’lere varan zamlar, Türkiye'nin internet hizmetinin kalitesini sorgulatırken, kullanıcılar ödedikleri bedelin karşılığını alamadıklarını ifade ediyor.

Internet History

Türkiye’nin İnternet Hızı ve Dünya Sıralaması

Sabit geniş bant internet hızında Türkiye, dünya genelinde 161 ülke arasında 106. sırada yer alıyor. Ülkemizdeki ortalama internet hızı 42.90 Mbps iken, dünya ortalaması 85 Mbps. Türkiye, bu düşük hızla Venezuela, Bangladeş ve Güney Afrika gibi ülkelerin gerisinde bulunuyor. Mobil internet hızında ise Türkiye, 111 ülke arasında 58. sırada, 46.37 Mbps hızla yer alıyor.

Internet1

İnternet Bedelleri ve Maliyet Artışı

Türkiye’de 100 Mbps hızındaki internet için aylık ortalama 483 TL ödeme yapılıyor. Bu fiyat, Avrupa ve dünya genelindeki birçok ülkeye kıyasla oldukça yüksek. Örneğin, Norveç'te 100 Mbps internetin maliyeti 75.1 Euro iken, hız Türkiye’nin neredeyse 3 katı. İnternet maliyetleri son yıllarda hızla artarken, internet hızları aynı oranda gelişmiyor. Son zamlarla birlikte sabit geniş bant ve mobil internet hizmeti, vatandaşlar için daha pahalı hale geldi.

360 F 382686575 B4 W T0 Nb Xfzh Q U5 Kn Ma T H W Z Pk H2V T W7F Y

En Hızlı ve En Yavaş İnternet Nerede?

Dünya genelinde en hızlı internet hizmeti Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) sunuluyor. BAE, sabit geniş bant internet hızında 297.62 Mbps ile zirvede yer alıyor. En yavaş internet ise Türkmenistan’da, ortalama 3.53 Mbps hızla sunuluyor. Mobil internet hızında da BAE 398.51 Mbps ile birinci sırada, Yemen ise 7.91 Mbps ile en düşük hıza sahip ülke.

Cosas Que Nunca Debes Hacer En Internet Encriptados

Türk Telekom CEO’sunun Tepki Çeken Açıklaması

Uzman Çavuş Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp Kendini Vurdu Uzman Çavuş Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp Kendini Vurdu

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, internet tarifelerinin pahalı olmadığını savunarak, "İnternet, damacana sudan ucuz" demişti. Ancak veriler, Türkiye’de iletişim harcamalarının damacana suyu neredeyse ikiye katladığını gösteriyor. Örneğin, 4 kişilik bir ailenin aylık internet ve iletişim masrafı 745 TL’ye kadar çıkarken, damacana suyun ortalama fiyatı 100 TL'yi buluyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar