İstanbul'da ekmeğe yapılan yeni zamlı fiyatlandırma sonrasında, 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31 artışla 10 TL'ye yükseldi. Bu fiyat değişikliğiyle birlikte, daha önce 210 gram olan ekmeğin gramajı yüzde 10 azalarak 200 grama indirildi.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında yapılan fiyat güncellemesinden sonra, ekmeğin fiyat tarifesi bir kez daha değişmiş oldu. İstanbul Ticaret Odası üyesi fırınlar, ekmeğin fiyat tarifelerinin belirlenmesi için İTO'nun mayıs ayı meclis toplantısında oylama gerçekleştirdi.

EKMEK ZAM

İstanbul'da ekmek 10 lira oldu

Mayıs ayı meclis toplantısında alınan karara göre, İstanbul'da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 oranında artırılarak 10 TL olarak belirlendi. Ayrıca, ekmeğin gramajında da değişiklik yapılarak 210 gram olan ekmeğin gramajı yüzde 10 azalarak 200 grama indirildi.

Gramaj düştü, fiyat arttı

Kararda, "Ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 TL, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 TL olarak belirlenmesi kabul olunmuştur." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: EDİTÖR: EVRİM TUNA ŞAHİN