Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haberle, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Bak, başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59’a kadar yapılabilir olduğunu ifade ederek,

Bakan Bak'ın yaptığı açıklamada :
 

"Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı! Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız." şeklinde bir mesaj paylaştı. Bu gelişme, öğrencilere eğitimlerine destek olacak önemli bir fırsat sunuyor.

Eksik bilgili başvurular geçersiz sayılacak

Yükseköğretimde burs ve öğrenim kredisi başvurularıyla ilgili önemli detaylar paylaşıldı. Başvuru hakkına sahip olan öğrenciler, ilk defa yükseköğretim programına girmeye hak kazananlar, ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarıdır. Başvurular, Yükseköğretim Bilgi Sistemi'nde (YÖKSİS) kayıtlı öğrenim bilgilerine dayandırılacağı için öğrencilerin bu bilgileri doğru ve eksiksiz girmeleri son derece önemlidir.

Doğru bilgi verilmeyen veya yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle öğrenciler, başvuru sürecinde dikkatli olmalı ve gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde sisteme girmelidirler. Bu uygulama, öğrencilerin burs ve öğrenim kredisi alma hakkını korumak ve adaletli bir dağılım sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir.

gsb başvuruları nasıl yapılır

GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları nasıl yapılır ?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59'a kadar yapılacak.

Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, e-Devlet sistemine giriş yaparak "GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvurusu" seçeneğine tıklayabilirler. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilecek. Bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilecek.

Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanabilecek Öğrenciler

Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrenciler (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez) ve yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Başvuru Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Öğrenim görmekte olmak,
  • Öğrenim gören öğrencilerin anne ve babasının toplam gelirinin 2022 yılı için belirlenen asgari ücretin üç katını geçmemesi,
  • Başvurulan öğretim kurumunun ön lisans, lisans veya yüksek lisans programlarında kayıtlı olmak,
  • Öğrenim dönemi başından itibaren örgün öğretimde kayıtlı olmak,
  • Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin, burs veya kredi tahsis edildiği öğretim yılı boyunca öğretime devam etmeleri, derslerini başarı ile tamamlamaları ve genel not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

  • e-Devlet sistemine giriş yapın.
  • "GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvurusu" seçeneğine tıklayın.
  • Başvuru formunu doldurun ve gerekli belgeleri yükleyin.
  • Başvurunuzu onaylayın.