Burdur'un Gölhisar ilçesinde başkan Vural'ın yaptığı açıklama vatandaşların kafasında soru işaretleri bıraktı. Gölhisar ilçesinde MHP ilçe başkanı Ali İhsan Vural, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, Gölhisar Belediye başkanı İbrahim Sertbaş'ı hedef aldı ve bazı sorular yöneltti.

Başkak Vural Gölhisar belediyesinin persone alacağı ve bu personellerin neden Gölhisar ilçesinde yaşayan gençlerin alınmadığı ve bu personel alımının neden gizli şekillerde yapıldığı gibi bir çok konuda Başkan İbrahim Serbaş'a sorular yöneltti.

Başkanın açıklaması akıllara bir çok soruyuda beraberinde getirdi. Bazı vatandaşlar sosyal medya hesaplarında başkan Sertbaş'a sitemlerini dile getirdiler.

İşte MHP Gölhisar İlçe Başkanı Ali İhsan Vural'ın açıklaması,

GÖLHİSAR KAMUOYUNA, 
‘’Gölhisar Belediyesi 16 personel alımı yapacak’’ diye Çağdaş Burdur Gazetesi 08.02.2024 tarihinde saat 10:47 de bir haber paylaşımı yaptı. Haberin içeriği ve detaylarını incelemek için baktığımız zaman 08.02.2024 tarihinde başvuruların sona ereceği ve 09.02.2024 tarihinde saat 10:00 da mülakat ile alım yapılacağı yazıyordu. Başvurunun bitmesine saatler kala yapılan bir haber olduğundan;

Başvuru süreçleri ve detayları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak açısından Gölhisar Belediyesi’nin resmi internet sitesine ve Gölhisar’ın yerel gazeteleri olan Gündem Gazetesi ve Pınar Gazetesinin internet sitelerine girdiğimizde herhangi bir duyuru, ilan ve haber olmadığı tarafımızca tespit edildi.

Konya kökenli ‘’Haber Dairesi’’ isimli web sitesinin 06.02.2024 tarihinde yapmış olduğu ‘’Burdur Gölhisar Belediyesi personel alımı 2024 başvurular başladı’’ haberinin detaylarında 05.02.2024 tarihinde başvuruların başladığı ve 08.02.2024 tarihinde başvuru süresinin sona ereceği, başvuruların Gölhisar Belediyesi Personel Limited Şirketine yapılacağı, 09.02.2024 saat 10:00 da mülakat ile alımların gerçekleşeceği belirtilmiş. Haberin detayında bırakılan linkte Belediye başkanının imzası bulunan İŞKUR resmi evrakı eklenilmiş durumda.

 Gölhisar Belediyesine mülakat ile personel alımı yapılacağı duyurusunu yerel haber kaynaklarından değil de yabancı basından okumamız, mülakatların belirli kişilere yapılıp kimse duymadan üzerini kapatmak istemenizden mi kaynaklanıyordu sorusunu aklımıza getirdi. 

Tüm halk vicdanına ve Belediyemizdeki yetkililere soruyoruz;

1-) Bu haber Gölhisar’da bulunan gazetelerde neden yayınlanmadı?
2-) İlçemizde onlarca gencimiz iş ararken, bu ilandan kaç gencimizin haberi oldu?
3-) Kaç müracaat oldu?
4-) Bu gün yapmayı planladığınız mülakat neden iptal edildi?

Bu soruların cevabını Gölhisar kamuoyuna duyurulmasını bekliyor, süreci Gölhisarlı’ların takdirine sunuyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi Gölhisar İlçe Başkanı Ali İhsan VURAL 

şeklinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Peki Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş bu konu hakkında neler söyleyecek, hep birlikte göreceğiz. 

Editör: Ömer Özdoğan