Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde 2023'te Türkiye'de devlet destekli faizsiz evlilik kredisi sözü vermişti. Bu ay yapılan kabine toplantısında ise Erdoğan uygun fiyatlı kredi çalışmalarının mevcut gündemlerinde olduğunu dile getirdi.

Evlilik kredisi yeni evlenen çiftlere teşvik amacıyla, 150 bin TL değerinde olacak ve faizsiz olarak verilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yönetilecek olan evlilik kredileri hakkında net bir tarih henüz verilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz” dedi

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden iki yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli olarak sunulacak. Evlilik kredisi 150 bin TL olarak verilecek ve 72 ay vadeli olacak. İlk 24 ay boyunca herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacak, bu süre zarfında sadece ana para ödenecektir.

Bu kredinin kaynağı, Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak ve bu banka Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fonları kullanacaktır. Oluşturulan bankanın uluslararası standartlarda kurulması ve dijital ortamlarda hizmet verilmesi planlanıyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin